Ajutor/secțiuni

Contact

Dacă niciuna dintre secțiunile paginii de Ajutor nu ți-a oferit un răspuns satisfăcător la întrebările tale, ori dacă vrei să ne trimiți o sugestie despre site, contactează-ne aici.

Ne lipsește o instituție? Ne poți ajuta să o adăugăm aici.

În fiecare an, pe 3 mai şi 28 septembrie, sărbătorim Ziua Mondială a Libertăţii de exprimare şi Ziua Internaţională a Dreptului de a şti - cu alte cuvinte, libertatea de-a avea acces la informaţii, de-a căuta, primi şi împărtăşi informaţii. Este vorba mai ales de informaţiile de interes public, care sunt produse ori gestionate de instituţii publice. În mod obişnuit, cu ocazia acestor zile deosebite, îi „instigăm” pe oamenii de lângă noi (colegi de birou, membri ai familiei, prieteni) să se gândească la o informaţie de care ar avea nevoie, să identifice instituţia care ar putea deţine acea informaţie, după care să-i adreseze acelei instituţii o solicitare de acces la informaţia respectivă.

Motivaţia noastră

Datele statistice oficiale nu sunt foarte încurajatoare şi nu prea ne dau motive de sărbătoare, pentru că românii nu se prea folosesc de aceste instrumente legale, nu le prea cer socoteală instituţiilor publice: nici despre felul în care cheltuiesc banii publici, nici despre ce anume decid, când decid, cum decid. Ba chiar am putea spune că instituţiile s-au cam lenevit în ce priveşte transparenţa, chiar dacă Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic a mai impulsionat lucrurile, în 2016.

Din aceste motive, încă din septembrie 2012, am luat noi iniţiativa de-a pune la dispoziţia publicului larg un nou instrument de interacţiune cu instituţiile publice. Te încurajăm să-ți pui întrebarea „eu ce-aș vrea să ştiu?”, să te gândești la întrebări pentru autorităţi, la ceva care să fie util şi pentru comunitatea în care trăiești, pentru ramura economică în care lucrezi, pentru grupul profesional în care activezi, la ceva care să aibă legătură mai degrabă cu treburile publice decât cu problemele de interes personal.

Şi-apoi să formulezi solicitarea de acces la informații către o instituţie publică: „Nu vă supăraţi, aş vrea să ştiu...” NuVăSupăraţi.info îți pune la dispoziţie instrumentul prin care poţi solicita informaţia, în format electronic, fără să fie neapărată nevoie să mai citești legile aplicabile, fără să mai cauţi datele de contact ale instituţiei, adică mult mai comod!

Şi nu-ți cerem, în schimb, decât să ne trimiţi şi nouă răspunsurile pe care le primești de la autorităţi, astfel încât să ne bucurăm împreună de libertatea de exprimare. Mai exact, să ne bucurăm în cunoştinţă de cauză, pe baza unor informaţii corecte, dobândite direct de la sursă, prin exercitarea dreptului de a şti, de-a avea acces la informaţii care privesc treburile publice. Sperăm să reuşim împreună, să le dăm o mână de ajutor instituţiilor publice, să punem la dispoziţia tuturor informaţii oficiale, verificate.

Suntem în era informatizării, iar motoarele de căutare de pe internet ne-au creat impresia că informaţiile sunt disponibile la doar un click distanţă. Acest lucru este adevărat numai dacă informaţiile sunt stocate în documente în format electronic, disponibile pe internet. Însă nu toate instituţiile publice din România şi-au adaptat sistemele de management al informaţiilor şi documentelor; multe instituţii încă mai au registre din acelea, vechi, de hârtie îngălbenită, cu coperţi groase, de carton, în care e greu de căutat o informaţie specifică.

Din acest motiv, în concordanţă cu evoluţiile de la nivel global şi european, vă punem la dispoziţie un instrument care să facă totul mai uşor! Pentru cetăţeni şi instituţii, deopotrivă! Atunci când publicăm un răspuns în format electronic, acesta va putea fi accesat de toţi cei interesaţi, fără să mai fie nevoie de solicitări suplimentare din partea cetăţenilor ori de eforturi costisitoare din partea instituţiei.*

Notă explicativă

*) Punctul de informare-documentare al instituţiei publice poate avea şi o componentă online, aceasta nefiind contrară legii, ci venind în întâmpinarea dreptului de acces liber şi neîngrădit la informaţiile de interes public. Obligaţia oricărei instituţii sau autorităţi publice de a-şi organiza un punct de informare-documentare (PID) este sugerată în art. 8-11 din Legea 544/2001 şi este prevăzută explicit în art. 19 din Hotărârea Guvernului 123/2002' privind normele de aplicare a Legii 544/2001.

Cine suntem noi

Noi, echipa NuVăSupăraţi.info, ne-am cunoscut în cursul verii 2012. Suntem un grup de entuziaşti cu privire la utilizarea noilor tehnologii (internet, social media, aplicaţii web) pentru o viaţă mai bună şi mai uşoară în era comunicaţiilor informatizate. Şi mai concret, ne place să credem că utilizarea pe scară largă a dispozitivelor mobile, de tip smartphone sau tabletă, alături de „bătrânul” computer sau laptop, necesită aplicaţii care să ne pună în legătură directă şi cu instituţiile publice, nu doar între noi, utilizatorii. Înţelegem că instituţiile nu au la dispoziţie suficienţi bani şi/sau specialişti, aşa că ne-am oferit voluntar şi ajutăm după puterile noastre.

Ne-am folosit de a 10-a aniversare mondială a dreptului de a şti, pentru a lansa acest instrument de dialog şi colaborare între cetăţeni şi instituţii, cu speranţa că românii vor fi mai bine informaţi, că instituţiile vor fi mai transparente, că, împreună, vom fi cu toţii mai responsabili şi mai deschişi către dialog. Povestea noastră a început în aprilie-mai 2012, întâi pe email, apoi la o terasă; ne-am consultat cu prietenii, ne-am cunoscut cu oameni noi peste vară, am decis că vrem să lucrăm împreună!

Iniţial, am dorit să preluăm modelul AskTheEU.org, dar nu le cunoşteam limbajul de programare, aşa c-am construit un site nou, de la zero, până în septembrie 2012; şase luni mai târziu, am învăţat şi am testat Alaveteli.org, şi-am relansat NuVăSupăraţi.info în iulie 2013, inspirându-ne după TuDerechoASaber.es (desființat în 2015). Acum, în 2016, am actualizat întregul concept, pe baza discuțiilor avute cu colegii de la mySociety.

Mai precizăm o dată: suntem persoane fizice - nu suntem o organizaţie, nu avem personalitate juridică. Tocmai de aceea suntem şi foarte responsabili, foarte atenţi la respectarea legilor în vigoare, aşa încât nu colectăm date personale pe acest site, nu le accesăm, nu le procesăm. Noi suntem, în ordine alfabetică, încă din 2012: Rodica Ardelean, Florin Buga, Roxana Bursuc, Alina Calistru, Elena Calistru, Paul Chioveanu, Monica Măroiu, Andrei Petcu, Cosmin Pojoranu, Paul Radu, Ioana Truşcă, Petre Tudor, Sorina Untu, Codru Vrabie şi Walter Werner. În 2016, ni s-au alăturat Andra Ciuraru și Vlad Stanciu, care ne-au ajutat cu cea mai recentă actualizare a site-ului.

Susținători

Le mulţumim din suflet organizaţiilor care ne-au sprijinit în acest proiect de voluntariat: ActiveWatch, Fundaţia Ceata, Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet, Funky Citizens, Rise Project (şi fosta Asociaţie EPAS, acum în curs de dizolvare). Fără ajutorul lor, acest proiect (care valorează peste 13.000 de euro în ore de muncă voluntară, de-a lungul a 4 ani) n-ar fi văzut ecranul computerelor într-un timp atât de scurt. Pe parcursul anului 2016, am colaborat foarte bine cu Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, de la care am obținut o impresionantă listă de adrese din administrația publică locală; de asemenea, recomandăm cu căldură Biblioteca virtuală MCPDC, mai ales secțiunile privind accesul la informații și transparența decizională.